BlogSvi članci

Izgubili ste sve zube a imate želju za čvrstim zagrižajem

Od 2 Aprila, 202114 Aprila, 2021Nema komentara
Izgubili-ste-sve-zube-a-imate-zelju-za-cvrstim-zagrizajem

Izgubili ste sve zube a imate želju za čvrstim zagrižajem ili razmišljate o ugradnji implantata ali niste sigurni kakvo rješenje bi bilo najbolje u vašem slučaju?

Nažalost, čest slučaj je da pacijenti u određenoj životnoj dobi ostanu bez zuba što im donosi razne probleme i slabi kvalitet života.

Ovom prilikom gost našeg portala je doktor stomatologije, specijalista oralne hirurgije i implantologije, dr Igor Đurić.

Dvadesetogodišnji rad u zubnoj tehnici i petnaest godina iskustva u vlastitoj stomatološkoj ambulanti – ZU Stomatološka ambulanta sa zubotehničkom laboratorijom “dr Đurić” donio je napredak na polju najzahtjevnijih radova.

U razgovoru za BIZNISPROMO naglašava i savjetuje:

„“Prije planiranja ugradnje implantata potrebno je da znate da postoje okvirno tri grupe protetskih radove na implantatima.

Prva grupa su radovi koji se nakon izrade trajno cementiraju i više ih nije moguće skinuti. Komfor za pacijenta u ovom slučaju je najveći ali mogućnost čišćenja hrane kao i mogućnost eventualne sanacije oštećenja zuba je najmanji.

Druga grupa su USLOVNO POKRETNI radovi (SCREW RETAINED – “NA ŠRAFLJENJE”) koje može skidati samo ljekar po potrebi. Kod ovakve vrste radova moguće su reparacije u određenoj mjeri a sve u zvasnosti od kojih su matrijala izrađeni, mogućnost održavanja higijene je slična kao i kod radova koji se trajno cementiraj.

Treća grupa MOBILNI RADOVI (prečka,steg,bar) sa ovom vrstom radova se postiže najbolja estetika kao i mogućnost održavanja higijene što direktno utiče na vijek trajanja implantata. Mogućnost reaparature eventualno nastalih oštećenja moguća je u potpunost. Kod enormnog gubitka koštane podloge,ovakvo riješenje je ujedno i najbolje riješenje jer se najlakše nadoknađuju koštani defekti.”

 

ZU stomatološka ambulanta dr Đurić © Sva prava zadržana
Supported by: ITD Marketing d.o.o. | marketing@itdmarketing.com

bs_BABS