Implantati-rješenje-za-zdraviji-ugodniji-ljepši-život-dr-Djuric

Sigurno ste se do sada susreli sa gubitkom nekog zuba. Gotovo da svaki pacijent koji dolazi u stomatološku ordinaciju ima takav problem.

U takvim situacijama, prvo pitanje na koje trebamo dati odgovor je na koje  sve načine možemo nadognatiti izgubljeni zub. Upoznaćemo vas sa jednim od njih, a to je ugradnja implantata.

Implantati su zamjena za jedan ili više izgubljenih zuba.

Bilo da već imate implantat ili planirate prvu ugradnju, važno je naglasiti, pravilno održavanje je ključ očuvanja ugrađenih implantata ali i sveukupnog oralnog zdravlja.

Implantati su veoma osjetljiviji na nakupljanje hrane i nepravilno održavanje što želimo naglasiti,  tako da morate biti spremni da poslušate sve savjete svog stomatologa.

Takođe, kada ste se odlučili za ugradnju implantata važno je znati da takav zahvat trebate prepustiti stručnjaku, odnosno oralnom hirurgu, koji će prije same ugradnje napraviti detaljan plan i analizu, pregledati potrebne snimke i uzeti u obzir vaše cjelokupno zdravstveno stanje.

Sam proces ugradnje nije težak, nekada je jednostavniji od vađenja zuba. Nakon određenog vremena od 4 do 6 meseci dolazi do integracije odnosno spajanja implantata sa viličnom kosti što omogućava vašem  stomatologu da na njega nadogradi krunicu, most ili neku drugu vrstu nadoknade koja je planirana.

Najudobnije i najjednostavnije rješenje za samog pacijenta je kada se cjelokupan proces odrađuje u jednoj ustanovi koja na jednom mjestu ima sve neophodno za obavljanje ovakvog zahvata. To upravo možete naći u  našoj ambulanti “dr Đurić” gdje su svi doktori specijalisti svojih oblasti.

Ugradnjom implantata pacijentu se poboljša kvalitet života, osjeća se mnogo bolje zbog svog izgleda i može da uživa u hrani koju voli na sasvim siguran način.

Dobrodošli u dr Đurić centar gdje je vaš osmijeh naša briga!

Die zahnklinik mit dem dentallabor “Dr. Đurić” © Alle Rechte vorbehalten
Unterstützt durch: ITD Marketing d.o.o. | marketing@itdmarketing.com

de_DEDE